Tvorba a kontrola etikiet
![](http://aeonconsult.sk/wp-content/uploads/2016/12/kontrola-a-tvorba-etikiet-1024x314.jpg)
Naším klientom pomáhame s tvorbou a kontrolou etikiet v súlade s nariadením EP 1169/2011 a vyhláškami MPRR SR a MZ SR. Na základe poskytnutých receptúr vytvoríme etiketu, prípadne skontrolujeme správnosť uvádzaných údajov, teda uvádzanie alergénov, správnosť poradia jednotlivých zložiek, kategórie zložiek, kategórie prídavných látok.
Výpočet výživových hodnôt
![](http://aeonconsult.sk/wp-content/uploads/2016/12/nutricne-hodnoty-1024x314.jpg)
Od 13. 12. 2016 je uvádzanie výživových hodnôt pre všetky potraviny povinné. Hodnoty, ktoré sa musia uvádzať, je možné získať laboratórnym rozborom, ktorý je finančne náročným, alebo výpočtom, ktorý môže byť prácny a zdĺhavý.
Na výpočet výživových hodnôt používame program ALIMENTA 4.2 Výskumného Ústavu Potravinárskeho používajúci okrem veľkej verejnej databázy v súčasnosti už enormnú súkromnú databázu jednotlivých surovín.